perjantai 2. lokakuuta 2009

Kolmannet sukat sukkasatoon


Lankana on 100 prosenttinen superwash merino, ShiBui. Kakkosen puikolla neuloin sukat aloittaen kärjestä. Mallina oli ihan ikioma kokeiluni. Sukkien koko on noin 38-39.
Olin jo jonkin aikaa suunnitellut neulovani sukat sellaisella kantapäällä, josta ei tiedä onko sukka aloitettu kärjestä vai varresta. Kantapäähän luin ohjetta Ulla-neuleen kiilakantapäästä. Tein sen huomion, että noin 8 cm ennen sukan koko pituutta olisi aloitettava nilkan levennykset. Tietysti jos haluaisi olla oikein täsmällinen ja tarkka, niin neuloisi oikein mallitilkun ja laskisi kerrokset ja silmukat. Ensimmäisen sukan aloitin Ulla-neuleen kahdeksikko-aloitusohjeella, mutta toista en enää jaksanut aloittaa samoin vaan virkkasin kahdeksan ketjusilmukan ketjun, josta poimin kahdeksan silmukkaa kummaltakin puolelta ja jaoin ne neljälle puikolle.

5 kommenttia:

Kissaemo kirjoitti...

Tosi kauniit sukat!

Tuo ketjusilmukka-aloitus kuulosti aika kätevältä, täytyypä jossain vaiheessa kokeilla. Itse olen toistaiseksi tahkonnut vain varresta aloitettavia sukkia, pitäisi varmaan rohkaistua kokeilemaan kärjestä aloitettaviakin!

aimarii kirjoitti...

Kiva oppia uutta, kuten tästä sukan varren erilainen aloitus.
Olet ollut ahkera ja tuloksena sievät sukat.

Una kirjoitti...

Ompas ihanat pinkit sukkaset. =)

Nuo on liian kauniit lattialla käveltäviksi. =)

Kutuharju kirjoitti...

Oi miten herkullisen värinen! Minä olen ihan uuno näissä hommissa (kunpa olisin ulla...)
Tulee vain mieleen kun äitini aikoinaan neuloi sellaisia putkisukkia joissa ei ollut mitään kantapäitä tai hankalia kavennuksia tai käänteitä...

kipi kirjoitti...

Kiitoksia kommenteistanne! :)