sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

KukkaketoVuosien mittaan on ”päässyt kerääntymään kasapäin” kaikenlaisia paksuhkoja (7 veljestä) villalankoja. Yleensä olen neulonut kyseisestä langasta villasukkia, saapassukkia. Nykyisin neulon ohuemmista langoista.  Nuo ovat odottaneet kiltisti vuoroaan, aikaa parempaa. Tänä keväänä koitti sitten aika etsiä langat ja aloittaa virkkaus. Inventoin lankani ja suunnittelin torkkupeiton mallin, Hexagon, kuusikulmainen neliö, jonka yhdistäminen onnistui hyvin viimeisen kerroksen virkkauksella valmiisiin neliöihin.
Pohjaväriksi sopi mielestäni hyvin arkisen harmaa saapassukkalanka, jota oli niin paljon, että se rauhoitti muuten kirjavan peiton. Ideana oli, että jokaisen kukkasen ulommainen kerros on vihreä kuten kukkien lehdet. Vihreää väriä jouduin etsiskelemään kaapeistani, jopa yksi keskeneräinen sukanvarsi sai purkutuomion. Muita värejä oli riittävästi.  
Itse olen oikein tyytyväinen lopputulokseen. 


7 kommenttia:

Sinipellavainen kirjoitti...

Aivan ihana!

kipi kirjoitti...

Kiitos, kiitos. :)

kaari3 kirjoitti...

Missä kipin-kapin pilpottelet, en ole muistanut sinua pitkään aikaan :) Peitto on klasikko ja harmaa todella antaa rauhallisen pohjan työlle. Olen ihan kade noin ahkerista työstä!

kipi kirjoitti...

Kaari3, täällä ollaan. :)
Kiitos kommentistasi!

Nna kirjoitti...

Kannattaakin olla tyytyväinen, sillä peitto on todella kaunis.

kipi kirjoitti...

Kiitos, Nna! :)

Distant Knitter kirjoitti...

Raikkaan värikäs!