keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Loppiaisaattona

Marraskuu oli lapaskuu, jona aikana olisi pitänyt ehtiä neuloa useat lapaset. Niin ainakin kuvittelin, mutta sain vain yhdet kirjoneulelapaset valmiiksi. Ennen joulua sain kuitenkin parit muut neulotuksi. Kirjoneulelapasissa on perinteinen suomalainen peukalomalli (kai?), raitalapasissa on amerikkalainen ja mustissa on intialainen peukalo.

Sitten on ainakin olemassa vielä se suomalainen malli, joka on kaiketi tarkoitettu niille, joilla on peukalo keskellä kämmentä. Siinä mallissa ei peukalolle ole neulottu lisätilaa vaan ”keskelle” kämmentä jätetään aukko peukalon neulomista varten.

Punakirjavat lapaset neuloin sisulangasta, raidalliset on Kauhavan Kangas-Aitan Inka-alpakkalankaa ja mustat lapaset neuloin laadukkaasta italialaisesta Mondial villalangasta.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita lapasia !
Etenkin nuo puna-valkoiset kirjoneuleiset :)

Kutuharju kirjoitti...

Sinultako ne mustat lapaset olivatkin jotka joulupukki toi ;) Kävin tarkistamassa onko niissä intialainen peukalo: ei ollut peukaloa sisällä ollenkaan (huh), ja muutenkin olivat sittenkin vähän erilaiset :)
Punavalkeat ovat tosi professionaalinin näköiset, kerrassaan upeaa jälkeä! Ja raidallisista Pirpana varmaan tykkäis. Mutta mulla on ikävä kyllä tämä tumpelomalli, joten semmoinen tumppu jossa on peukku keskellä kämmentä olis mulle sopivin.

isopeikko kirjoitti...

Että eri maissa asuvilla ihmisillä voikin olla erilaisia peukaloita :) Peikko on ihan ylättynyt.

kipi kirjoitti...

Kiitos Anneli! Kirjoneulemalli taitaa olla joku perinteinen. :)

Kutis, Joo.. minähän se tonttuilin. :) Olen koettanut siirtää omaa peukaloani vähän sivummalle. Ei ole vielä ihan jenkkityyliin. :)

Peikko, Eikö olekin.. perin merkillistä. :)