maanantai 27. heinäkuuta 2009

Keula kohti Korfua

Hyvissä ajoin aamulla on sonnustauduttava istumaan laivan keulaan, jos haluaa nähdä maisemia, olla tuulen halkaisijana ja olla ekana perillä. Aina sekään ei ihan onnistu.

Matka Pargasta Korfulle oli omatoimimatka ja kesti noin pari tuntia suuntaansa.
Itsensä tunsi jokseenkin tyhmäksi kun kuunteli laivalla kovaäänisestä kreikankielistä selostusta, josta ei ymmärtänyt yhtään mitään. Muutamien saarien nimien perusteella pystyi oivaltamaan, että ilmeisesti oli kyse opastuksesta ja ehkäkin historiasta.
Corfu eli Kerkyra tarkoittaa kuulemma kahta. Saarella on kaksi korkeaa kukkulaa (korkeus noin 900 m). Vanhassa kaupungissa aistii italialaisen, brittiläisen ja ranskalaisen vaikutuksen. Katseltavaa oli paljon, kuten museoita, rakennustaidetta, kirkkoja ja linnoja. Muutaman tunnin vierailulla ja helteessä riitti kiertäminen joillakin vanhan kaupungin kapeilla kaduilla ja kauppakujilla sekä istuskeleminen Liston-kadun kahviloissa seuraten lähes metropolimaista tunnelmaa.
Hintataso Korfulla oli huomattavasti korkeampi kuin Pargassa. Korfulaisen Kreikkalaisen salaatin ja juomien hinnat olivat kaksinkertaiset Pargalaisiin verrattuna.





2 kommenttia:

Pankin talkkari kirjoitti...

Tervetuloa reissusta kotiin! Näitä on kiva lukea, ja ottaa vaarin jos joskus pääsee itse käymään muuallakin kuin haaparannalla ü

Muistan ne sinun hautaseinät, sellaisia haluaisin joskus käydä katsomassa..

Onneksi ei tarvitse kuitenkaan olla ihan kauhean kateellinen noista kuvista, saimmehan viileän kesän alun jälkeen myös tänne kotisuomeen lämmintä ü

kipi kirjoitti...

Kiitos! :) Haaparanta on ollut joskus suomalaisille kuin ameriikka. Minäkin olen käynyt siellä muutaman kerran ihmettelemässä tuotteiden paljoutta. Ja millaisia uutuuksia ja mitkä hinnat. :)

Lämmintä on kuulemma jonkin tilaston mukaan ollut ihan... normaalisti. :) Ihan hyvä niin. Kesällä pitää olla lämmintä, että tuntee kesäksi. :)