keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

KirjastoTämänviikkoisessa iltapäivälehdessä oli juttua mitä Juice Leskisen omistamille kirjoille pitäisi tehdä. Hän itse olisi halunnut luovuttaa ne Viola-kodille. Kirjat olivat vapaassa myynnissä ja Aino ja Reino tekivät kaupan. Nimittäin Reino & Aino Kotikenkä Oy. Kyllä nyt on kiva käyttää Aino- ja Reino-tossuja.

Kirjat on aakkostettuna kirjailijan mukaan ja niitä on ihan kunnioitettava lukumäärä, yli 2300 arvostettua opusta. Kirjoja kaupattiin netissä sloganilla: Nyt kaikki lukemaan ja sivistymään! Totta. Lukeminen kannattaa aina. Niinhän sanoi jo Jörn Donner aikoinaan kirjakerhon mainoksessa. Aiheen tiimoilta on keskusteluakin mitä Juicen kirjoille pitäisi tehdä. Mielestäni paras lukemani ja Juicemainen vastaus on: ”Juicen kirjat pitäisi lukea.”

Minäkin olen joskus, kymmenkunta vuotta sitten luetteloinut ja aakkostanut kirjani tietokoneelleni. Jossain vaiheessa kirjat olivat myös kirjailijan mukaan aakkostettuna kirjahyllyssä. Kuten kirjastoissa. Sittemmin olen vaihtanut asunnosta toiseen muutaman kerran. Kirjat ovat tallessa, mutta… järjestys on jo ihan toinen. Osa on kirjahyllyissä ja osa yöpöytänä. Tosin minulla on vain murto-osa Juicen kirjastosta.

Ei kommentteja: