keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Lanzarote

Lanzarote on Kanariansaarista neljänneksi suurin. Vuokratulla autolla ehtii saaren kiertää hyvin parissa päivässä sen hyväkuntoisia teitä pitkin. Yhdessäkin, jos ei poikkea tutustumaan ihan kaikkiin nähtävyyspaikkoihin. Saaren pohjoisosan maasto on vihreää, eteläosa tuliperäistä ja keskiosassa harjoitetaan viininviljelyä. Pääkaupunki on Arrecife, jonka läheisyydessä on lentokenttä. Oppaan kertoman mukaan saarella asuu noin 160.000 asukasta.

Vanhan kalastajakylän ja lentokentän välissä on 12 kilometrin mittaiset hienohiekkaiset uimarannat. Vanhakylä, Puerto del Carmen, on kasvanut vilkkaaksi ja kansainväliseksi lomakeskukseksi. Se on sitten makuasia onko kaupungin pohjoisosan turistihotelleissa vai keskustan lähistöllä rauhallisempaa. Mutta se on ainakin varmaa, että rantakadun Avenida de las Playas varrella on tehokkaita, hyvin päivettyneitä liikemiehiä. Jos menisit ostamaan vanhaan rannekelloosi patteria, niin poistuisit kaupasta kolme uutta kelloa kummassakin ranteessasi, ellet pidä puoliasi.

Sää helmikuussa oli aurinkoinen, lämmin ja ennen kaikkea tuulinen. Lämpötila oli kahdenkymmenen asteen tienoilla ja tuulen nopeudeksi opas ilmoitti 21-32 kilometriä tunnissa.

3 kommenttia:

savisuti kirjoitti...

Kiitos Kananrian saarten tuulahduksesta. En ole juuri tuolla saarella käynyt mutta ne muut, suuremmat olen joskus vuosia sitten kolunnut. Lämpö ei tekisi pahaa tähän aikaan vuodesta.

Kutuharju kirjoitti...

Kiitos tästä tietopaketista! En ole koskaan käynyt Kanarialla, enkä siitä juuri mitään tiedä. Nyt kuulin ehkä enemmän kuin koskaan, hah. Kun tuttavat käyvät siellä, ei heiltä juuri mitään matkakuvausta irtoa, pelkästään: lämmintä oli ja syötiin hyvin. Höh, pitäisihän matkasta jotain muutakin sanottavaa olla. Sinulla ainakin on!

kipi kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne! :)Vaikka Lanzaroten saari on pieni, niin siellä on uskomattoman paljon nähtävää. Minulla onkin nykyisin matkoilla mukana pieni, sinikantinen kouluvihko, johon kirjaan muistiinpanot ylös. :)