sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Chania / Xania


Hanian vanha kaupunki on kerrassaan upea paikka. Sinne oli palattava uudestaan ja aina vaan uudestaan. Sen viehättävillä kapeilla kaduilla on useita kauppoja, tavernoja ja ruokapaikkoja.
Kreikkalainen salaatti maistui ravintolassa, jossa taivas oli kattona ihan kirjaimellisesti, kaskas-sirkkojen musisoidessa taustalla.

Täältähän kuuluu tuttua kieltä, sanoi Ravintola Aksioksen suomalainen omistaja. Suomalaiset ovat pitäneet kolme vuotta ravintolaa Theotokopoulou kadulla. Tarjolla on kansainvälinen menu ja eritoten suomalaisia varten siideriä, lonkeroa ja suomalaista kahvia.
7 kommenttia:

isopeikko kirjoitti...

Aika tyhjän näköistä siellä :)

kipi kirjoitti...

Joo.. tyhjää on. Lounasaika alkoi vasta puolenpäivän jälkeen. Paikalliset olivat vielä aamupalalla; frappea juomassa ja tupakoimassa. :)

Pankin talkkari kirjoitti...

Voih, tuolla oli varmasti lämmin.
Tai, niin kuin alemmassa postauksessa mainitsetkin..

Meillä ei ollut hellettä niin kuin muualla suomessa, ja nyt ikävöin kesää.. Pitäisi lähteä varmaan jonnekin tuommoiseen..ü

Rantapalstojen arvostus näkyy erilailla suupolvien välillä muuten täällä suomessakin. Talojen ja pihan suunnittelusta näkee monissa paikoissa ainakin täällä pohjoisessa, että vanhemmat ihmiset eivät ole arvostaneet rantaa ja maisemia. Nuorempi polvi maksaa nykyään sen sijaan vaikka mitä rantamaisemasta ü

Niin ne ajat muuttuvat, tai ihmiset..

arleena kirjoitti...

Kiitos matkakertomuksestasi.
Muistelin samalla omaa Kreetan matkaani.
Palveluhan tuolla on erinomaista, maisemat karuja, mutta meri kaunis.
Historiallinen paikka.

kipi kirjoitti...

Pankin talkkarit:
Totta, niin se maailma muuttuu ja erilaiset asiat tulevat tärkeiksi. :)

Arlena:
Palvelu on todella ystävällistä. Suomalaiseen makuun sopivan hillittyä. :)

Kutuharju kirjoitti...

Ihmeköynnöksiä ja tunnelmallisia ravintoloita.. Ihan ryöpsähtää omat muistot kaukaisilta Interrail-ajoilta; kun juotiin retsinaa fetasalaatin kera ja oozokin virtasi. Ja ne kaskaat kaikkialla ympärillä - prr prrr prrrr - ihanan tunnelmallinen pirinä joka assosioitui mielessäni lämpimiin öihin ja ties mihin :)

kipi kirjoitti...

Kutis, Oikein hyvä. Matkakertomus on saavuttanut tarkoituksensa. :)