keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Sukkasato 2010

Olen ilmoittautunut Sukkasato 2010 kampanjaan, jolloin neulotaan sukkia kahden kuukauden ajan. Tähän mennessä olen saanut kolmet sukat valmiiksi ja neljännet ovat suunnitteluvaiheessa.
Lankamateriaalia varastoissani on enemmän kuin ”laki sallii”, mistä neuloa. Enemmänkin on valinnan vaikeutena minkä langan ja värin kulloinkin valitsen. Kun lähipiirin sukkahyllyt ja laatikot taitavat olla jo melko täynnä, niin on pitänyt laajentaa sukkien antaminen syntymäpäivälahjoiksi ja hyväntekeväisyyteen. Hankaluutena on tietenkin kun pitäisi tietää lahjansaajan jalkaterän koko. Varsinkin kun lasten ja nuorten jalat ovat suuremmat kuin mummoilla ja vaareilla. Nykynuoret taitavat kasvaa ensin maata pitkin ja vasta sitten pituuskasvua. Jos sukat ovat paljaaseen jalkaan liian isot, niin ainahan ne voi vetäistä kenkien suojaksi.
 
Useat ohuista lankalaaduista, mistä pääasiassa neulonkin, sisältävät ihoa hoitavaa Aloe Veraa ja Jojoba-öljyä, joten ne on tarkoitettu pidettäväksi paljaissa jaloissa. Niin ohuista langoista en ole neulonut sukkia, että ne mahtuisi korkokenkiin.

2 kommenttia:

isopeikko kirjoitti...

Sukkasato on hiano termi. Samoin nua sukat :)

kipi kirjoitti...

Kiitos sukkien kehusta! :) Sukkasatotermiä en ole itse keksinyt.