torstai 23. syyskuuta 2010

Määräaikaiskatsastus suorittamatta

Olen myymässä vanhaa autoani pois, mutta rekisteriotteen ilmoitusosa on hävinnyt. Katsastuskonttorista saa uuden. Puolisen vuotta olen ollut jo menossa sinne. Asiointi on vain jotenkin tuntunut niin vaikealta kun en ymmärrä asiasta yhtään mitään. Olin jo muutaman päivän ajan tutkinut netistä osoitetta ja reittiä. Aleksis Kiven kadulla on lähin ”katastuskonttuuri”. Lähdin sitten kävellen matkaan ja kiersin suurin piirtein puolikorttelia kun etsin VR:n vanhojen makasiinien kohdilta sisäänpääsyä tai edes pientä vinkkiä millä suunnalla se toimisto on siinä isossa tehdasmaisessa kompleksissa. Muistin sitten, että olin joskus nähnyt A Kiven kadun puolella jonkun kyltin ja portin, jonne sitten suuntasinkin. Pihassa kuljin kohti ison A-kirjaimen osoittamaa ovea ja menin sisälle, neljänteen kerrokseen. Nuori neiti sitten kysyi, että tulinko hakemaan ajokorttia. No en tullut kun rekisterioteasioilla liikuin. Se kuulemma hoidetaankin katsastuskonttorilla, joka on taas Teollisuuskadun puolella. Ai jaa.. netissä oli osoitteena Aleksis Kiven katu 17. No siellä on kuulemma väärä osoite. Kiva juttu. Tulihan tutustuttua ajokorttitoimistoon. No ei muuta kun sitten sokkeloisen pihan läpi etsimään toista isoa A-kirjainta. Ison hallin avoimen hallioven vieressä oli vinottain pienempi ovi, jossa luki toimisto. Menin ovesta. Pahus… se meni ihan siihen samaan isoon halliin, johon avoimet halliovetkin ohjasivat. Kauempana olevaan toimistoon oli kuljettava seinän vieritse valkoisella viivalla rajatulla alueella. Toimiston tiskillä oli asiakas ja yksi mieshenkilö jonottamassa ennen minua. Ovesta pukkasi asiakkaita lisää. Kun sitten pääsin luukulle asti, niin minun olisikin pitänyt täyttää hakemuslomake. No hitto. Siinä kysyttiin kaikenlaista, valmistenumeroa ja mitä olin hakemassa ja mistä syystä. No en tiennyt sen osan oikeaa nimeä, mitä olin hakemassa. Syy oli pakko kirjoittaa. Mietin, että mitä ihmettä kirjoitan syyksi, asiakirjahan oli hävinnyt monissa muutoissani. Sain sitten uuden rekisteriotteen, ihan muutamia arkkeja papereita. Kun sitten katselin uutta rekisteriotetta, niin surulliseltahan se näytti; käyttökielto, määräaikaiskatsastus suorittamatta.

6 kommenttia:

Krisu kirjoitti...

No johan oli kertomus. Juuri, kun kaiken piti olla kunnossa, niin käyttökielto...

savisuti kirjoitti...

Johan osaavat tehdä vaikeeksi elämän joskus! :(

Pankin talkkari kirjoitti...

No voihan sun. Minunkin kouluautolle on käynyt vähän samoin. Katsastusaika pääsi menemään ohi. Miten kaikki autoihin liittyvä onkin aina niin hankalan tuntuista - niin montaa lappua ja lippua enkä vieläkään muista mikä osa kuuluu minnekin..

Puhumattakaan niistä varaosista ü

Harmillinen tuo sinun reissusi, kyllä sitä ihmistä turhaan juoksutetaan. Mutta lohduttaudutaan: ajokielto päällä täälläkin ü

isopeikko kirjoitti...

Uteliaan näköinen auto tualla mettässä. :)

Kutuharju kirjoitti...

Vaikuttaa ihan siltä, että polkupyörä olisi vallan verraton vaihtoehto :)

(tuo auto aikoo varmaan maatua kuten syksyn lehdet - vähän kauemmin kestää..)

kipi kirjoitti...

Joo.. autonihan on seissyt vuosia käyttämättömänä, että tiesin toki lopputuloksen. Mutta.. sitä on kuin Liisa Ihmemaassa kun joutuu liikkumaan sellaisella alueella, josta juuri ei tiedä mitään. :)

Pitemmät matkat olen liikkunut julkisilla ja lyhyemmät kävellen. :)

Kuvassa oleva autovanhus on ollut paikoillaan vuosia, joten sen päällä taitaa muurahaiset rakentaa pesää ja sisällä voi olla vaikka minkälainen pesäkommuuni eläimillä. :)