sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Elokuvissa


Meryl Streep on loistava esittäessään Rautarouva Margaret Thatcheria. Meryl Streep on äärettömän muuntautumiskykyinen näyttelijä. Elokuva alkoi niin, että rautarouva oli kaupassa ostoksilla ja käveli sen jälkeen kotiin. Rouvan kävely oli juuri sen näköistä kuin meidän vanhempien naisten liikkuminen on silloin kun eteneminen ei ole enää niin varmaa ja kun huimaa ja horjuttaa.
Elokuvan tekniseen puoleen en osaa ottaa kantaa eikä minua suuremmin haitannut vaikka elokuva etenikin takaumien kautta. Historian tapahtumat etenivät kronologisesti rouvan muistikuvissa. MT, kuten hänen miehensä Dennis (DT) häntä nimitti, oli kunnianhimoinen ja omistautui kokonaan politiikalle. Perhe jäi vähemmälle. Dennis oli kuitenkin hänelle tärkeä. Niin minä ainakin tulkitsin kun MT puhui hänen kanssaan vaikka DT oli kuollut jo vuonna 2003.
Elokuva toi mieleeni myös teeman kun sairastutaan valtaan. Miten vaikeaa onkaan myöntää, että ei olla enää johtajana kansan suosiossa. Korkeimmalle portaalle on ehkä kiivettävä monen mutkan kautta, mutta sieltä alastulo voi olla hyvinkin jyrkkä putous.  
Mielestäni elokuva oli myös ihan kohtuullinen kuvaus dementoituneen ihmisen maailmasta.       

Ei kommentteja: