maanantai 30. marraskuuta 2009

Tautinen juttu...

Olen seurannut sekavin tuntein influenssasta vellovaa keskustelua. Asiantuntijoita kun tuntuu olevan pilvin pimein. Ota niistä sitten selvää mikä on asian oikea laita ja ratkaisu rokotuksen suhteen. Olen kuitenkin sen ikäinen, että olen kohdannut aasialaiset, hongkongilaiset, mutta en kuitenkaan sitä espanjan tautia. Espanjalaisia kyllä. Jotain immuniteettiä olen siis ehtinyt hankkia.

Tämän hetkisen tiedon mukaan kaikki suomalaiset tulevat saamaan sikainfluenssarokotuksen, jos haluavat. Kuulemma keväällä on tulossa taas uusi aalto. Virus muuntuu koko ajan. Sitä en oikein ymmärrä kun aiemmin ei aina edellisien vuosien rokotukset ole tehonneet tuleviin influenssoihin. Rokotuskierre on melkoinen, jos jokaiseen influenssaan on otettava varalle rokotus. On jokavuotinen kausi-influenssa, lintuinfluenssa, sikainfluenssa mallia 1 ja mallia 2. Mitähän vaikutusta noilla kaikilla rokotuksilla on ihmiskehoon. Onko pelkästään hyödyksi. Eikö mitään haittaa.

Uutisissa kerrottiin, että sikainfluenssa on tarttunut ihmisestä sikaan. Sikaan. Hei haloo miten se on mahdollista. Onkohan todella kyseessä ihan oikea sika vai Wagner. Jos aito röh, röh, niin miten tartunta on voinut tapahtua. Ihminen on yskinyt päin possua… tai ei ole yskimisen jälkeen muistanut desinfioida käsiään ja on rapsuttanut sikaa korvan takaa. Sikahan on siisti eläin. Sika olisi kuitenkin pessyt sorkkansa käsidesillä. Vai onko kenties ihminen röhnöttänyt sian kanssa pahnoilla. Eipä oikein ole sikasiistii…

Minun on tunnustettava, että lääketieteen opintoni ovat varsin niukat. En lainkaan kuulu siihen ryhmään, joka osaa diagnostisoida taudit ja määrätä tropit. Mr Googlehan se on usealle "työpaikkatohtorille" se ”raamattu”, mistä niksit ja neuvot löytyvät pulmatilanteissa. Harmillista vain, että reseptinkirjoitusoikeutta ei vielä ole.

2 kommenttia:

Kutuharju kirjoitti...

Ettei vaan olisi käynyt niin, että valtio tuli ostaneeksi viisi miljoonaa annosta nöf nöf -rokotetta ja johonkinhan se on tuikattava!
Olenpa kuullut jopa villin huhun että mitä jos tämä virus on labrasta karkuun päässyt/päästetty pöpö --- iiiikk. No ainakin lääketeollisuudelle onnenkantamoinen - taloudellisesti.

kipi kirjoitti...

Jaahas... vai sellaistakin tietoa on liikkeellä... virusten kera. HHmm...