torstai 22. toukokuuta 2008

Tuoksuissa tuomien valkoisten kukkasten..

Kukkien ja kasvien valokuvaaminen on melkein samaa kuin joskus ennen, vuonna kivi ja miekka, kun vielä oli lupa kerätä Herbaarioon kasveja. Joskus oli jopa pakko. Jostain kumman syystä silloin niiden kerääminen jäi aivan viimetippaan, vähän ennen koulun alkua. Kasvikokoelmat täyttyivät loppukesän heinistä. Nykyisin tulee ihan mielenkiinnosta, kun ei ole pakko, katseltua millaisia kasveja milläkin seudulla kasvaa.

Olen toukokuun aikana keräillyt digitaaliseen Herbaariooni alla olevat valkokukkaiset kasvit. Pakko on tunnustaa, että tunsin näistä ennestään vain tuomen.


Lehtien perusteella epäilen paatsamaksi, jota en ole nähnyt koskaan kukassa. Mustia marjoja muistan nähneeni ja ihmetelleeni. ”Interwepistä” en löytänyt kuvaa, jossa olisi ollut kukkia. Ehkä jollakulla on paremmin tietoa.
Kevättähtimö


Litulaukan lehtiin olin kiinnittänyt huomiota jo useana kesänä, mutta mistään kasviosta en osannut pelkästään lehtien perusteella hakea vastausta. Vasta tänä keväänä huomasin pienet valkoiset kukat, niin oletan hoksanneeni mistä on kyse. Luin jostakin, että sen valkosipulille maistuvista lehdistä voi valmistaa tomaatin kanssa salaattia. Tosin litulaukat näyttävät kasvavan koirien ulkoilureittien varsilla, joten… niissä on varmasti lisäaromeja kosolti.. mutta se onkin jo toinen tarina.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka Kipi! Kiitos käynnistäsi blogissani!

Onpa hauska katsella valkoisia kukkivia puita, pensaita ynnä muita digitaalisessa herbaariossasi. Meillä on niin koleaa, että mikään ei kasva, ei kuki. Mutta viikonvaiheeksi on ennustettu lämmintä!

kipi kirjoitti...

Kiitos Heinis! Nyt on jo luvassa lämpöisempää. Onneksi! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei ja kiitos käynnistäsi luontoblogissani. Tulin sitten vastavierailulle ja samoja aiheita tunnut sinäkin kuvaavan. Joten saludos toiselle luontoystävälle. Sain samalla pari nimeäkin lisää omille kuvilleni tästä sinun blogistani. Minulla kun nuo suomenkieliset nimet ovat hukassa. Täytyykin laittaa myös tämä suosikkeihini. On aina kiva seurata toistenkin luontoseikkailuita.
t. Eva

kipi kirjoitti...

Kiitos itsellesi, Eva! :) Luontoa on kiva seurata. Kukkien kuvaaminen on helpompaa kuin lintujen, kun pysyvät paremmin paikoillaan. :)