maanantai 10. elokuuta 2009

Kotini on linnani

Finnairin toimitusjohtajan irtisanoutuminen oli aika reipas kannanotto, josta sitten tulikin mieleeni hotellihuoneiden tähtiluokitus.

Monet suomalaisista haluavat yöpyä lomamatkoillaan ollessaan mielellään neljän tai viiden tähden, Dubaissa seitsemän tähden, hotelleissa. Nuo hotellit ovat pienemmissä lomakohteissa usein turistialueilla. Keskellä ei paikallista väestöä ja elämää. Jokainen toki taaplaa tyylillään ja sen toki suon heille ilomielin. Kukin nauttii lomallaan levosta, ylellisyydestä ja mistä ikinä haluaakin.

Toki nuo tähtiluokitukset eivät ole ihan yks'yhteen kun vertaillaan eri maita. Jokaisella maalla on ihan ikioma, ehkä hieman positiivisviritteinenkin luokitus yläkanttiin. Matkatoimistoilla on myös omat luokituksensa. Voiko niitäkään verrata keskenään. Tuskin.

Lomamatkoilla minulle riittää varsin hyvin keskitasoinen tai vaatimatonkin ratkaisu kun tarkoituksena on enempi tutustua lomakohteeseen kuin hotellihuoneeseen.

Tosin kotimaassa asun korkeatasoisessa asunnossa. Ainakin omasta mielestäni. Yleisellä luokituksella se kaiketi on kuitenkin vain ehkä vaatimaton. Vesi kuitenkin tulee ja menee. Lämmitys toimii, ja jos ei toimi, niin villasukkia jalkaan ja nuttua niskaan.

terveisin nimimerkki ”neulominen on hyvä harrastus”

Korkeatasoinen yhden johtotähden hotelli


Tämän oven yläpuolella on neljä tähteä. Valitettavasti vain tähdet näkyvät huonosti.

4 kommenttia:

Pankin talkkari kirjoitti...

Luokituksissa on tosiaan eroja. Joskus tuntuu, että mitä korkeampi taso, sitä enemmän ilmaa hinnassa. Hinta-laatusuhde usein paranee vähempiin tähtiin tyytyessä.

Ja mukavampiakin ne vaatimattomat joskus ovat. Viiden tähden hotelleissa esim. kylmät marmorilattiat!

Yhden tähden johtohotelli aika hyvä ü

Kutuharju kirjoitti...

Alemman hotellin neljä tähteä ovat tainneet sammua ;)
Aivan totta, lomalla hotellissa vain nukutaan, minusta on järjetöntä maksaa nukkumisesta, joka kuuluu muuten vielä sarjaan 'parhaat asiat elämässä ovat ilmaisia'. Vaan ovatkohan, kun näin miettii.

Heinis kirjoitti...

Minäkin yövyn matkoilla mieluummin pienissä ja kenties vaatimattomissakin hotelleissa. Oikeastaan hotelli on matkalla sivuseikka, kunhan siellä on suihku ja sijainti on lähellä omia mieleisiä aktiviteetteja.

Vietin kerran ikimuistoisen viikonlopun Belomorskissa Karjalasssa, ja kaikessa surkeudessaan kaupungin paras hotelli oli mielenkiintoinen kokemus. Ei jäänyt mitään hampaankoloon, vaikka suihkuhuone oli yltä päältä homeessa. Tähtien määrä ei ole tiedossa.

kipi kirjoitti...

Pankin talkkari:
Tähtiä on monenlaisia! :)

Kutis:
Joo.. sammutetuin tähdin.. :)

Heinis:
Onko niillä luokitustähdillä juurikaan merkitystä. Itse voi olla ainakin oman elämänsä tähti. :)