maanantai 20. heinäkuuta 2009

Parga, Epiruksen provinsissa

Pari kolme viikkoa sitten oli lentokoneeseen nousu edessä. Sää oli lentoasemalla varsin surkea. Satoi kaatamalla. Kolmen ja puolen tunnin päässä oli jo hellettä, + 31 varjossa, ja Parga, Kreikan mantereen länsirannikolla. Uskomatonta. Tosin Keski-Euroopassa on ollut rankkasateita, tulvia, helteitä ja heinäsirkkoja. Matkallakin oli jonkin verran turbulenssia, mutta kippari löysi sopivan ”putken”, jossa lensi.

Kaksi viikkoa lomalla ystävällisten kreikkalaisten parissa kuunnellen kaskas-sirkkojen sahausta, mikä sen rentouttavampaa. Aurinko tarttui ihoon vaikka kilometrien mittaisille rantahietikoille ei kyennytkään auringonottoon. Oli vain siirryttävä oliivipuiden varjossa kulkevaa polkua terasseiden varjoon ja tavernoihin, joiden ”sisäänheittäjät” eivät erottaneet ihon värin perusteella turisteiksi paikallisesta väestöstä vaan tarjosivat kreikankielistä ruokalistaa luettavaksi. Päivällä Kreikkalainen salaatti ja kylmää juotavaa. Nestetankkauksesta oli pidettävä huolta samoin kuin suolastakin.Tuli vain mielen, että mitenköhän se EU on ottanut huomioon nuo työsuojeluasiat. Nimittäin kaskas-sirkkojen jalkojen suhteen. Onhan se aikamoista sahausta kun urokset hiovat jalkojaan aamusta iltaan herättääkseen naaraiden huomion. Tuleekohan siinä jo rasitusvammoja.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heips, kiva kuulla sinusta. Pargan oliivilehdot ja kaskaat tulivat elävästi mieleeni! Täällä olemme muuttopuuhissa, pari viikkoa kodittomanakin jopa. Emme sentään veneen alla :-).
Hyvää kesän jatkoa! T. Eevis

kipi kirjoitti...

Voi kiitos, Eevis, kiitos samoin. :) Todella kiva kuulla Sinustakin. Minun piti jo jossain vaiheessa oikein "vakoilla", että mitä Sinulle kuuluu kun oli niin hiljaista blogissasi. :)

Kutuharju kirjoitti...

Ihania kuvia! Voi mikä onnennainen olet jos sait lekotella tuolla pari viikkoa! Vaikkei kuvat ihan postikortteja ole, siis kokonsa puolesta, mutta ihania postimerkkejä kuiteskin. Kauniita.

Samaa mielipuolta: työsuojeluvaltuutetun on välittömästi puututtava kaskaiden mahdollisiin rasitusvammoihin ja rajoitettava jalkojen hankausaikoja: ei ennen aamuseitsemää, eikä puolenpäivän jälkeen (muutaman tunnin siesta) iltaseitsemän jälkeen voi vähän panna jalalla koreasti kun muistaa lakisääteiset lepuutuspaussit ;)

kipi kirjoitti...

Kyllä vaan. Matka oli upea! Kreikka on hieno kesäkohde. :)

Kuvat muuten suurenevat.. hieman klikkaamalla niitä. Lienee bloggerin ominaisuus. Luultavasti. :)