torstai 16. lokakuuta 2008

Valokuvatorstai - Suomalainen nuorallatanssi

Suomalainen työelämä on tällä hetkellä kuin nuorallatanssi. Niiden onnellisten, joilla on töitä, on rimpuiltava lähes veren maku suussa.
Kun kaikessa on mukana tuottavuus, niin ihmisillä ei ole juuri mitään arvoa. Työntekijät ovat shakkinappuloita ja pelistä tulee usein matti. Tilanteesta onkin jo sitten tullut patti.
Hanskat on jätetty tai jouduttu jättämään naulaan…

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Totta joka sana.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä monelta menee nyt työpaikka taas alta. Ihmisillä on velkoja, milläs maksat, kun tulot loppuu. Sossun luukulle tulee taas kysyntää. Entisestäänkään ei toimeentulotuet juokse.
Tärkeään asiaan kiinnitit huomiota.

Elegia kirjoitti...

Todella ajattelunarvoisen asian nostit esille. Hanskat tiskiin, mutta ei aina omasta syystä. Hyvä kuva- ja ajatusvalinta haasteeseen!

Anonyymi kirjoitti...

Globalisointi ja sisäsyntyinen eu touhuilu...ei ole enää asiat meitin omia. Nuoralle olis ollut käyttöä aiemmin mut ei enää. Nyt pitäis ottaa eu maitten malliin kantaa joka asiaan. Itseasiassa voihan se elo tästä vielä yksinkertaistuakkin :)
Hyvä kannanotto aiheeseen.

Eevis kirjoitti...

Niin naulan kantaan, Kipi. Ja mainio kuva! Työelämän nuorallatanssista vielä maksellaan tulevaisuudessa, enemmän kuin jo nyt...

Oh-show-tah hoi-ne-ne kirjoitti...

Kulutuksen oravanpyörä johtaa helvetin porteille.
Olet kovin oikeassa.

kipi kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne! :)
Onkohan Veijo Meren romaanin Manillaköysi tapahtumat eräänlaista nuorallatanssia. Tuli vain jostain mieleeni. :)

Anonyymi kirjoitti...

Juuri näin! Tämä oli kyllä yksi terävimmistä kannanotoista, jonka sydänverellä allekirjoitan (anteeksi karsea klisee, mutta tähän se istuu kuin nenä päähän).
Hyvä hyvä!!!

Anonyymi kirjoitti...

Ennen tehtiin töitä, nykyisin kilpaillaan. Tehdään tulosta. Ja siinä rytäkässä kokonaisuus hämärtyy - ja yhteinen hyvä. Vähempi olisi parempi. Työ tekijäänsä kiittäisi. Ja sitä myös riittäisi.

kipi kirjoitti...

Kiitos kutuharju ja lastu! :) Totta, työtä riittäisi useammalle ja meidän työntekijöiden voimavaroista riittäisi myös muuhunkin. Olisi aikaa ja puhtia puuhastella monenlaista mukavaa.