maanantai 9. toukokuuta 2011

Birdlife

Lauantaina oli suomalaisten järjestämä birdlife tornikisa, jossa pyrittiin havainnoimaan mahdollisimman monta erilaista lintulajia lintutorneista kiikaroiden. Minäkin osallistuin ihan omaan henkilökohtaiseen kisaan lauantaina kun ajelin polkupyörällä kolmisenkymmentä kilometriä upeassa aurinkoisessa säässä. Lintuja näin paljon. Jokusen jopa tunsinkin kuten varis, harakka, naakka, pulu, lokki, räkättirastas. Yksinäinen joutsen oli myös rantapenkalla makuulla. Sen verran oli kaukana, etten pystynyt tunnistamaan oliko kyseessä uros vai naaras. Tosin en tietäisi eroa vaikka näkisin läheltäkin.

2 kommenttia:

Pankin talkkari kirjoitti...

Meiltä meni tänä keväänä lintujen tarkkailu vähän ohi suun. Vaikka tokihan niitä tässä kotona katsellaan koko ajan - vähänlaisesti niitä vaan on liikkeellä.. pari joutsenta näytti ensin asettuvan oikein taloksi tuohon rantaan, mutta sitten nekin jatkoivat matkaa jonnekin pohjoisemmaksi.

Kuoveja on näkynyt ja västäräkki ja kuulema pääskyjäkin. Räkätit ovat saapuneet ja joku laulurastas lauleli oikein kauniisti eräänä aamuna. Telkkäpari on myös uiskennellut joella.

Lintujen tarkkailu on mukavaa. Samoten jokaisen pitäisi tehdä edes kerran elämässään sellainen kasvikokoelma, johon kerää ja nimeää kaikki löytämänsä heinät ja kukat ja muut vihreät.

Pitääpä alkaakin tuumasta toimeen! Nyt, tänä keväänä. Siinäpä vasta yleissivistystä kun ne opettelee ulkoa! Tai oikeastaan, nehän oppii ihan itsestään siinä nimetessään, kuin varkain..ü

kipi kirjoitti...

Luonnon tarkkailu on mukavaa puuhaa. :)

Tässä kevään korvalla löysin vanhan herbaarioni. Tosin sen sisälle en uskaltanut vilkaista. Näytti vähän kärsineeltä.
Nykyaikaisen herbaarion voi hyvin tehdä kuvaamalla kasveja. Säilyvät ainakin paremmin kuin ne entisajan kasvistot. :)