maanantai 5. heinäkuuta 2010

Mitä kaapista löytyy

Tein viime syksynä varsinaisen löydön erään lankakaupan tarjouskorista. Ostin kerän aivan ihastuttavaa Katian Bombay – lankaa. Siinä vaiheessa en tietenkään ajatellut mitä siitä neuloisin. Lanka oli vain ostettava talteen. Talven aikana lanka marinoitui muiden lankakerien kanssa talvisäilössä. Sata grammaa puuvillalankaa ei riitä juuri mihinkään. Ei edes vauvalle takiksi. Luovuus oli kovalla koetuksella kun piti keksiä mitä langasta valmistaisin. Pelkäsin jo, että se perinteinen. Tuluskukkaro. Kumma kyllä mieleeni ei edes tullut, että olisin käynyt ostamassa samaa lankaa lisää. Olisi kai ollut liian helppo ratkaisu. No joka tapauksessa käänsin ympäri kaikki puuvillalankavarastoni ja aloitin värisommittelun. Onneksi olin aikoinani sulovilenmaisesti hamstrannut kirpputorilta muutaman kerän Tennessee – lankaa parempaan talteen. Aloitin neulomisen jakun helmasta ja seuraavaksi neuloin hihat yksivärisellä. Siinä vaiheessa vielä oletin, että lanka jotenkuten riittäisi, mutta mitä vielä. Jouduin purkamaan ja etsimään taas uuden värin, jolla jatkaa. Koko neulomisen ajan piti olla varasuunnitelman varasuunnitelma millä värillä ja minkälaisella langalla jatkan, mutta niinpä vain valmistuikin takki.


Samalla metodilla valmistui myös vähän isompaa kokoa oleva toppi. Lankana ovat Katian Samba ja Tennessee, jotka löytyivät omasta varastosta, mutta vihreän sävyihin sopivaksi langaksi ostin italialaisen Mondial’in Cometan.

4 kommenttia:

Kutuharju kirjoitti...

Voi että on sööttejä, lapset kans! Enempi ymmärrys kyllä riittää lapsiin kuin neulomiseen. Nätit, vienot värit.

isopeikko kirjoitti...

Siitä takista tuli vallan hiano ja vähän isokin. Lankaa taisi loppujen lopuksi olla vähän liikaakin :)

kipi kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne Kutis ja Peikko! :)

Lapset ovat ihania ja he kasvavat. Kasvunvaraa piti varata takkiin.. kun en tiennyt milloin ikinä sen saankaan valmiiksi. :)))

H-K kirjoitti...

Nätti takki! Joskus tosiaan langan riittävyyden kanssa saa taiteilla, mutta lopputulos palkitsee :) Kiva, kun kävit blogissani.