tiistai 8. kesäkuuta 2010

Inspector Palmu

Edelliseen postaukseen tuli niin tiukkoja kysymyksiä, että kului toista viikkoa aikaa ennen kuin pystyn vastaamaan mitään. Selatessani interweppiä huomasin, että komissaari Palmua koskevat tiedot eri lähteissä ovat kovin erilaisia. No.. onhan hän kaiketi fiktiivinen henkilö, niin jokaisella lukijalla ja kirjoittajalla on ihan ikioma mielikuva henkilöstä. Elokuvien Palmu on varmasti tehnyt moneen meistä lähtemättömän vaikutuksen omalla persoonallaan. Se on tietty näyttelijä Joel Rinteen ja ohjaaja Matti Kassilan näkemys. Eikä lainkaan huono. Tosin minulla ei ole omakohtaisia kokemuksia, että voisin verrata todellisuudessa työskentelevään komissaariin, enkä nyt ole aivan varma siitäkään, että televisiosarjojen etsivät olisivat tässä todellisuudessa kaikkine dnatutkimuksineen ja ajatustenlukutaitoineen.
Muuta en saanut selville kuin Frans Palmu saunoi kolme kertaa viikossa. Luin nimittäin vuoden 1939 salapoliisiromaanikilpailun voittajakirjan Kuka murhasi rouva Skrofin, jonka perusteella filmattiin Kaasua komisario Palmu -elokuva.

Kirjaa lukiessani seurasin samalla Helsingin kartasta missä tutkijaryhmä kulloinkin liikkui. Kartan lukua hieman haittasi kun katujen nimet eivät olleet ihan tätä päivää… tai sitten ne olivat tarkoituksella muutettuja. Jotkut osoitteet olivat varsin tarkkoja ja toiset taas viitteellisiä.

3 kommenttia:

isopeikko kirjoitti...

Mukavaa, että oikein rupsit itsekin salapoliisiksi selvittääksesi Palmun arvoituksen. Siitä voisikin kirjoittaa kirjan sinne Kouvolan dekkaripäiville vaikka ensi vuodeksi: "Kuka selvitti Palmun arvoituksen?" :) Sinulla on jo hyvä alku, siitä on hyvä jatkaa.

kipi kirjoitti...

Jaahas vai niin... :))
Minulla ei valitettavasti ollut apunani poliisin ensiapulaatikkoa, joka sisältää välineet sormenjälkijauheesta jalanjälkivalamiskipsiin. Siitä syystä en ilmeisesti saanut selville, että oliko Palmun kotiosoite Rauhankatu 11 vai 13. :)

Kutis kirjoitti...

Se oli varmaan 11 -- jos on nro 13, miten voi olla niin hyvä tuuri kuin Palmulla ;D Rikolliset asuivat varmaan siinä 13:ssa.