sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Espanjalaista villaa

Tässä kevään korvalla olen neulonut villasukkia jokusen parin. Nämä sukat on neulottu numero 2 puikoilla espanjalaisesta sukkalangasta Katia olé city. Lanka on minulle uusi, miellyttävä tuttavuus, jota on mukava neuloa.

Tästä pääseekin aasinsiltaa pitkin Espanjaan. Pääseeköhän enää ilmasiltaa pitkin sinne lomailemaan vai onko lankojen ja turistien kuljettava maitse ja meritse. Väistämättä Islannin tulivuoren purkauksesta tulee myös mieleen islantilaiset lampaat ja villalanka kun nyt on neulomisesta kyse. Islantilaisethan ovat neuloneet villapaitoja, lapasia ja sukkia myyntiinkin jo vuosisatoja sitten.
Matkoillani en ole kovinkaan useaan lankapuotiin törmännyt. Madeiralla, Funchalin vanhassa kaupungissa näin käsityöliikkeen. En kuitenkaan arvannut poiketa siellä. Nimittäin kotona on varsin kattava lankavarasto. Ihan vain pahan päivän varalle.

3 kommenttia:

isopeikko kirjoitti...

Ihan erilainen värimaailma. Näyttävät ohkasilta, sopii vaikka juhlakenkään :)

kipi kirjoitti...

Juu..u melkein tennissukkapaksuutta. :)

Kutuharju kirjoitti...

Ihanan marmorista jälkeä, kuten espanjalaiseen visuaaliseen maailmaan kuuluukin! Nättejä!

Mehän jäätiin sinne just jumiin, Espanjaan. Jossain kiinakaupassa (chinko shop -kuten niitä leikkisästi kutsuimme) näkyi upeita hohtavia pastellisävyjä (ollakseen halpiskamaa), kurja vaan kun en ole käsistäni näppärä enkä ajalla siunattu, joten jätän suosiolla langat osaavammille.