sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Helsingin kirjamessut 22.-25.10.2009

Kävin lauantaina kirjamessuilla. Kävijöitä oli ihan tungokseen asti. Ainakin puolenpäivän jälkeen. Antikvariaateissa, kirjankustantajien ja kirjakauppojen pöytien äärellä oli lukemisesta kiinnostuneita ja kirjojen keräilijöitä runsaasti. Kolme tuntia kului ja en edes kaikkien esittelijöiden luona ehtinyt käydä. Kirjakassi painoi jo ihan riittävästi. Tein pari oikeaa löytöä, omasta mielestäni.

Hetken aikaa lepuuttelin jalkojani dekkarilauantain ohjelman parissa ja kuuntelin hauskojen veijareiden, Olli Lehtisen ja Reijo Mäen, haastattelua, jonka aiheena oli huumori murhien rinnalla. Olli Lehtiseltä on ilmestynyt syksyllä dekkari, Sokea etsivä ja Reijo Mäeltä 20. kirja, Valkovenäläinen.

Osuin onneksi myös paikalle kun Miina Äkkijyrkkää haastateltiin elämäkertakirjasta, joka on Jaakko Heinimäen ja Juha Metson käsialaa. Se on upea teos, jossa on hienot valokuvat.
Miina Äkkijyrkkä on loistava taiteilija ja värikäs persoona, joka ei jätä ketään kylmäksi. Olen ihaillut hänen taidettaan jo jonkin aikaa. Muutamalla kynän vedolla hän saa vasikan elämään tai muotoiltua näköiseksi vaikka mistä materiaalista.

2 kommenttia:

Kimmeli kirjoitti...

Pakkasen Muistivirhe on oiva valinta!!!! Luin sen juuri ja siinä ei ollut muuta vikaa, kuin että se loppui :(

kipi kirjoitti...

Kiitos Kimmeli! Minä myös fanitan Outi Pakkasen dekkareita. :)