sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

UFOja ilmassa


Jokin aika sitten minua pyydettiin neulomaan villapusero. Pohdiskelin, että joudunko ostamaan uutta villalankaa vai sattuisiko mahdollisesti suurehkosta lankavarastostani löytymään sopivaa. Muistin sitten yhden, jo vuosia sitten UFOksi (Unfinnished object) jääneen villatakkitekeleeni. Se olisi varmaan sopivan värinen lanka. Neuleen saajalla kun on varsin tarkka värisilmä. Kaivoin vaalean lilanväristä lankaa kerän ja oitis loin silmukat puikoille. Neuloin sitten pikkuhiljaa ja viimein sain takakappaleen valmiiksi. Eilen aloitin etukappaleen luomalla silmukat ja neulomalla helmineuletta helmaan. Lanka loppui. Hain varastostani samasta pussista pahaa aavistamatta uuden kerän lankaa. Mutta.. se ei ollutkaan enää samaa lilansävyä ja kaiken lisäksi se ei ollut edes samaa lankaa. Woolia oli van 100 grammaa ja vanhaa Merinoa lähes kilo.

Tästä minun pitäisi kai oppia jotain. Ennen neuleen aloittamista on syytä tarkastaa langan riittoisuus. Toinen ohje itselleni on se, että on maltettava lukea ohje loppuun asti aina ennen neuleen aloittamista.

Nyt minulla on sitten kaksi UFOa.

9 kommenttia:

Pankin talkkari kirjoitti...

ÜÜ
Oletkos kuullut keskeneräisten käsitöiden kerhosta (KKK)?
Ruskalta (wapaalla) luin sellaisesta. Vaikuttaa että olisit vallan sopivaa ainesta kerhon jäseneksi ü

Mikäs siinä muuten onkaan, että juuri nyt joka paikassa kaivellaan keskeneräisiä käsitöitä esiin..

Pankin talkkari kirjoitti...

Ai, ufo oli muuten hauska ü

kipi kirjoitti...

No kyllä, totta tosiaankin.. siihen samaan sarjaan taidan kuulua minä, keskeneräisten käsitöiden kipi. :D

Kutuharju kirjoitti...

Tämähän sopii kivasti violetti-haasteeseen, olit selvästi selvännäkijä, koska tiesit aiheen etukäteen :) Ja sekin oli telepatiaa, että kun kävin tässä välillä muualla ja jätin tämän vastauslaatikon auki, olitkin juuri sillä välin käynyt kylässä Kutulassa :)
Hyvää pääsiäistä!

Inkivääri kirjoitti...

Hih, mutta tähän hommaan oikean väristä molemmat ufot8)

aimarii kirjoitti...

Samaiseen KKK:n minäkin tunnen kuuluvani. Neuletöitä on paljon kesken.
Parhaillaan yritän saada valmiiksi dinopuseroa. Aloitin hihoista, toinen jo valmis

Ruska kirjoitti...

Kiva, kun kävit katsomassa keskeneräisyyksiäni :) Tulehan toistekin. Ja tervetuloa KKK:oon. UFOsi on sinne onnen omiaan ;)
Juuri noinhan minullekin kävi lankojen värieron takia. Ah niin turhauttavaa. Mulla varsinkin, kun oli elämäni ensimmäinen ja saman tien tähän asti viimeinen iso neuletyö.

Muori kirjoitti...

Harmillinen tapaus ja varmaan otti pattiin, kun ei ollutkaan samaa lankaa.
Mutta violetin ystävänä tuo lankakerä on kauniimman väristä ja näyttääkin violetilta, kun taas tuo kudin näyttää pinkiltä ;)
Uteliaisuuttani kysyn, että tuliko sitä villapaitaa ollenkaan?

kipi kirjoitti...

No kyllähän se alkuun otti päähän, mutta.. on vain osattava kääntää huumoriksi ja mietittävä miten jatkaa. Purku ei oikein tullut mieleen, joten... se on vielä vähän vaiheessa. Etenee kuitenkin. Tosin en tiedä tuleeko siitä mallia "hiiri kissalla räätälinä" siis tuluskukkaro tai jotain vastaavaa. :D