keskiviikko 30. heinäkuuta 2008

Luonnontieteellinen museo

Tämän kesän yksi suosikkikohde on ollut remontoitu ja toukokuussa avattu luonnontieteellinen museo Helsingissä. Siellä onkin paljon elämyksiä ja ihmeteltävää ja lisää on vielä tulossa ensi ja seuraavan vuoden aikana. Siitä kertoi tiedotteet suljettujen huoneiden ovissa.

Kirahveja kimnaasissa esittelee rakennuksen historiaa. Itse rakennus on erittäin kaunis ja juhlallinen, uusbarokkityyliä. Onhan se alkujaan moderni venäläinen poikakoulu yli sadan vuoden takaa.




































Luonnontieteellinen museo oli siitä harvinainen museo, että siellä sai ottaa valokuvia. Kahdeksanvuotias dinosaurusten asiantuntija tietää kertoa, että kuvassa oleva terävähammas on lihansyöjä.

Museossa tutustumme epilogin mukaan: ”Olet kulkenut tämän näyttelyn mukana miljardien vuosien matkan elämän ihmeellisiltä alkumetreiltä tämän päivän suomalaiseen maisemaan. Olet nähnyt lyhyitä välähdyksiä elämän historian uskomattomalta taipaleelta, johon on mahtunut järisyttäviä mullistuksia, jatkuvaa muutosta ja yllättäviä käänteitä.
Koko maapallo ja sen monimuotoinen elämä on täynnä muistoja menneisyydestä. Elämän historian tutkimus tuo koko ajan lisää uutta, tarkempaa tietoa elämän kehityksestä ja maapallolla tapahtuneista muutoksista. Uusien tietojen valossa vanhoja tuloksia ja käsityksiä arvioidaan aina uudestaan ja uudestaan – tiede tarkistaa ja korjaa itse itseään.”

Suosittelen lämpimästi käyntiä ja tutustumista museon aarteisiin.

1 kommentti:

Heinis kirjoitti...

Olen monta kertaa kävellyt luonnontieteellisen museon ohi ja miettinyt, mitähän sisällä mahtaa olla. Kiitos vinkistä, kun seuraavan kerran suunnistan Helsinkiin...